EASY

DANS - Data Archiving and Networked Services

Search datasets

Close Search help

Thematische collectie 'Herinneringen aan Indië'

Cite as:

Indisch Herinneringscentrum (): Thematische collectie 'Herinneringen aan Indië'. DANS. https://doi.org/10.17026/dans-x4y-zww4

2015 Indisch Herinneringscentrum 10.17026/dans-x4y-zww4

Deze Thematische collectie ‘Herinneringen aan Indië’ bevat naast de projectbeschrijving de links naar alle interviews. Ieder interview is afzonderlijk beschreven in een eigen dataset: u vindt hier een samenvatting van het interview, trefwoorden en de video.

Het interviewproject ‘Herinneringen aan Indië’ is in 2011 opgestart door het Indisch Herinneringscentrum. De nog altijd groeiende collectie bestaat momenteel uit meer dan 70 interviews met mensen die in de perioden voor, tijdens en vlak na de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië verbleven. Hiervan zijn er nu 10 beschikbaar via EASY.

Onderwerpen zoals het leven voor de oorlog, de Japanse inval, de krijgsgevangenschap, de bevrijding en de repatriëring worden belicht vanuit verschillende bevolkingsgroepen. Dit heeft geresulteerd in een gevarieerde collectie met interviews.

Door hun verhaal te vertellen dragen de geïnterviewden bij aan de herinnering van een essentiële periode binnen de Nederlandse geschiedenis. Binnen dit project worden de vaak bijzondere ervaringen toegankelijk gemaakt voor onderzoekers, media en overige geïnteresseerden.

Relations

 

 

 

 

 

 

Interviews met de deelnemers aan het project

 

Dhr. Abuys Mw. In 't Anker-de Jong   
Dhr. Bakker Dhr. Kilsdonk
Dhr. De Bruïne           Dhr. Müller
Dhr. Van Essel Dhr. Van der Muur
Dhr. Fokkens Dhr. Somers

 

Over de beschikbaarheid van de interviews:

Op dit moment zijn de audio- en videobestanden en de transcripties nog niet allemaal online beschikbaar. Naar verwachting zullen deze bestanden worden toegevoegd in de loop van 2016. In voorbereiding hierop zijn de metadata van 10 van de ca. 70 interviews alvast beschikbaar in EASY.
De interviews zijn in de tussentijd wel in te zien bij het Indisch Herinneringscentrum. De contactgegevens van het IHC zijn:
Indisch Herinneringscentrum
Velperweg 147
6824 MB Arnhem
T +31 (0)26 363 91 03
info@indischherinneringscentrum.nl