EASY

DANS - Data Archiving and Networked Services

Search datasets

EASY offers sustainable archiving of research data and access to thousands of datasets.

Close Search help

Roze Vragenlijst 2010 - RV2010

Cite as:

Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) (): Roze Vragenlijst 2010 - RV2010. DANS. https://doi.org/10.17026/dans-zf7-pm2a

2010 Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) 10.17026/dans-zf7-pm2a

Let op: dit is niet de meest recente versie van de data. Zie het veld 'Relation' voor een link naar de nieuwe versie.

In het kader van het onderzoek naar acceptatie van homoseksualiteit in Nederland dat het SCP uitvoert voor de coördinerend minister voor het lesbisch- en homo-emancipatiebeleid, is in 2010 een grootschalige enquête gehouden onder homoseksuele vrouwen en mannen. Hierin is onder meer uitgebreid ingegaan op negatieve ervaringen en reacties die te maken hebben met de seksuele voorkeur.

De data van de Roze Vragenlijst 2010 zijn verzameld via een online-enquête in periode 17 oktober 2010 tot en met 31 december 2010. De doelgroep was seksuele minderheden: lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders. Om de doelgroep op te roepen tot deelname is via online- en offlinemethoden gewerkt. Zo zijn er oproepen geplaatst op tal van websites die gericht zijn op de doelgroep, en is geworven via Facebook, Hyves, Twitter, mailinglijsten en nieuwsbrieven. Ook hebben er oproepen gestaan op een aantal algemene websites (zoals www.telegraaf.nl) en was er aandacht voor het onderzoek op het Radio 1-Journaal. Daarnaast is een wervingsteam op pad geweest om bij feesten en evenementen voor de doelgroep respondenten te werven en zijn er flyers gestuurd naar diverse homonetwerken en uitgaansgelegenheden.

In totaal hebben ruim 5660 respondenten de vragenlijst helemaal afgemaakt. Na opschoning van de data bleven er 5420 respondenten over, van wie iets meer vrouwen (2852) dan mannen (2568).

Relations
is replaced by