EASY

DANS - Data Archiving and Networked Services

Search datasets

EASY offers sustainable archiving of research data and access to thousands of datasets.

Close Search help

Project 'Long shadow of Sobibor' Interview 18 Rudi Westerveld

Cite as:

Selma Leydesdorff (copyright on interview), Universiteit van Amsterdam - Fac. Geesteswetenschappen; Mirjam Huffener (project manager), Stichting Sobibor; (): Project 'Long shadow of Sobibor' Interview 18 Rudi Westerveld. DANS. https://doi.org/10.17026/dans-xg7-9e6n

2010-05-27 Selma Leydesdorff (copyright on interview), Universiteit van Amsterdam - Fac. Geesteswetenschappen; Mirjam Huffener (project manager), Stichting Sobibor; 10.17026/dans-xg7-9e6n

Rudi Westerveld is eind 1942 in Amsterdam geboren als Jaap Rudolf Isaac. Als hij vijf maanden oud is krijgen zijn ouders een oproep om naar Westerbork te gaan. Rudi wordt ondergebracht bij een Oostenrijkse vriendin van zijn moeder. Zijn ouders worden naar Sobibor doorgestuurd waar ze worden vergast.

Rudi is tijdens zijn kinderjaren onwetend over zijn afkomst en heeft een onbezorgde jeugd. Heel geleidelijk wordt zijn achtergrond hem duidelijk. Tegen de tijd dat hij gaat studeren, laat hij zich officieel adopteren. Rudi studeert in Delft voor ingenieur en zal daar na zijn afstuderen veertig jaar blijven werken als docent. Tijdens die periode werkt Rudi bijna vijf jaar in Mozambique. Hij staat daar aan de wieg van de telecommunicatie. In Mozambique ontmoet hij Monique, zijn huidige vrouw. Samen hebben zij een zoon.

This interview is only available in Dutch.

Relations

Sommige interviews bestaan uit meerdere delen. De delen staan onder elkaar. Door middel van de pijltjes knoppen in de videonavigatiebalk is het mogelijk naar het volgende of vorige deel te gaan.

De interviews zijn letterlijk getranscribeerd, deze transcripties zijn te vinden onder de tab Data Files. Het downloaden van de transcripties is alleen mogelijk door geregistreerde EASY gebruikers.