EASY

DANS - Data Archiving and Networked Services

Search datasets

EASY offers sustainable archiving of research data and access to thousands of datasets.

Close Search help

In het licht van de bevrijding, interview 04

Cite as:

Charles van den Berg; Omroep Venlo © (): In het licht van de bevrijding, interview 04. DANS. https://doi.org/10.17026/dans-x8b-7xcb

2004-10-30 Charles van den Berg; Omroep Venlo © 10.17026/dans-x8b-7xcb

'In het licht van de bevrijding' is een achtdelige serie door Charles van den Berg waarin hij praat met acht personen die persoonlijk de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt. In 2005 is, in het kader van de 60ste herdenking van de bevrijding van Venlo, de serie uitgezonden door Omroep Venlo in het radioprogramma Venlo Plus.

In het vierde deel van deze serie praat Charles van den Berg met Paul Seuren. Hij is geboren in 1944 in Venlo. Bij het bombardement op 28 oktober 1944 zijn zijn vier broers en zussen omgekomen. Zijn moeder, Helena Seuren-Lamberts (1910) overleed een paar dagen later in het ziekenhuis. Zijn vader heeft nooit over het familiedrama gesproken. En Paul Seuren moest vooral 'eeuwig' dankbaar blijven.

Over ditzelfde bombardement spreekt dhr. Thei Laemers (interview 03) die bevriend was met een broer van geïnterviewde 04. De link naar dit interview is hieronder opgenomen in het veld 'Relation'.

Relations