EASY

DANS - Data Archiving and Networked Services

Search datasets

EASY offers sustainable archiving of research data and access to thousands of datasets.

Close Search help

Merkwaardig verhaal van Reinier Hylkes, Als Matroos, met het Schip de Hopende Visser Commandeur Volkert Jansz, ten Jare 1777. na Groenland uitgevaren op de Walvisvangst, en aldaar met 9 andere Schepen verongelukt (1779)

Cite as:

Stichting Vrijwilligersnetwerk Nederlandse Taal (©); Sijs, Prof Dr N van der (): Merkwaardig verhaal van Reinier Hylkes, Als Matroos, met het Schip de Hopende Visser Commandeur Volkert Jansz, ten Jare 1777. na Groenland uitgevaren op de Walvisvangst, en aldaar met 9 andere Schepen verongelukt (1779). DANS. https://doi.org/10.17026/dans-zf3-nv83

2018 Stichting Vrijwilligersnetwerk Nederlandse Taal (©); Sijs, Prof Dr N van der 10.17026/dans-zf3-nv83

Merkwaardig verhaal van Reinier Hylkes, Als Matroos, met het Schip de Hopende Visser Commandeur Volkert Jansz, ten Jare 1777. na Groenland uitgevaren op de Walvisvangst, en aldaar met 9 andere Schepen verongelukt. In dit verhaal ontmoet men verscheidene zeldzame gebeurtenissen: met een berigt van eenige tot nog toe onbekende Perzonen, van de verongelukte Schepen; beneffens een Verhaal hoe verscheidene van hun door de Wilden zyn vermoord geworden: ook, hoe hy nakend over de Rotsen is gevlugt, en daar door de handen van de Wilden is ontkomen. Kunnende dit verhaal dienen als een noodwendig byvoegzel op de gedrukte verhalen van de Commandeurs Marten Jansen en Jeldert Jansz Groot. Gedrukt ten voordelen van Reinier Hylkes. Te Amsterdam, by Nicolaas Byl, Boekverkoper op den Nieuwendyk, by de Gravestraat. 1779.

Relations

image
 
 
image